Expoziția anuală a membrilor Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) organizează în parteneriat cu Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea (CFNO) și  Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi (APTOR) și Summi Agro România prima expoziție din acest an. Expoziția membrilor  CFNO cuprinde 50 de fotografii acceptate și premiate la diferite Saloane naționale și Internaționale de Artă Fotografică. Cei interesați pot admira toate exponatele, realizate de artiștii fotografi: Constantin Liviu Demeter, Kenéz Emese,  Laura Haiduc (Canada),  Eugen Munteanu,  Nicoleta Gabor,  Petrila Gheorghe EFIAP,  Ovi D. Pop EFIAPg,  Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP,  Claudiu Szabó EFIAP și Gelu Vrabie pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/20/ Este de apreciat faptul că în Galeria ”Ștefan Vilidár”, Centru Expozițional EFA Oradea-România, administrat de CFNO  au fost vernisate anul trecut 18 expoziții ale artiștilor fotografi din Serbia, România, Ungaria și Ucraina și prezentate publicului peste 900 de lucrări, la care accesul publicului a fost gratuit zilnic între orele 08:00 - 21:00.  Fotografiile au fost instalate sub coordonarea președintelui CFNO și de către un grup de voluntari inimioși din timpul lor liber în frunte cu Csíki János și Iosif Reich. Toate expozițiile vernisate au fost prezentate pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA.  CFNO au fost fondat în primăvara anului 1976  din inițiativa și directa coordonare a artistului fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele acestuia timp de 47 de ani. Fotoclubul orădean, a devenit unul din Membrii Individual al Federației Internaționale de Artă Fotografică recunoscută de UNESCO și una din  cele mai reprezenative Fotocluburi din România. Dea lungul anilor, în urma absolvirii cursurilor de inițiere în tehnică și artă fotografică organizate de CFNO sub conducerea artiștilor fotografi Claudiu Szabó EFIAP și Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, mai mulți membrii au obținut diferite distincții FIAP. Dintre absolvenții cursurilor  se evidențiază artistul fotograf Ovi D. Pop EFIAP, care a obținut anul trecut cele mai multe premii și medalii FIAP și PSA din România’ Alți membrii de bază ai Fotoclubului  artiștii fotografi  Nicoleta Gabor și Gelu Vrabie s-au orientat spre creații neconforme, obținând diferite recunoașteri internaționale altele decât FIAP. Membrii CFNO au participat la o serie proiecte fotografice inițiate de AIEFA, obținând diferite premii. Artistul fotograf Constantin Liviu Demeter membru de onoare al CFNO a obținut premiul I. la Concursul intitulat ”Turnurile clădirilor din Oradea”. Un succes deosebit au obținut artiștii fotografi Alex-Dian Bureția (RO), Gheorghe Petrila EFIAP (RO) și Gelu Vrabie (RO), care au obținut câte o plachetă ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” la Concurul internațional de artă fotografică organziată sub auspiciile FIAP intitulată ”România Pitorească”, vernisată la data de 15 decembrie 2022 în Parlamentul României din capitală.  Membrii CFNO au putut participa anul trecut la mai multe întâlniri – dezbateri cu reputați artiști fotografi: Kerekes István EFIAPd3  (fost membru CFNO) din Mosonmagyarójvár (Ungaria) sau recent cu Kosei Miya din Tokio  (Japonia). Vernisajul expoziției personale va avea loc la Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea - România din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale  Oradea (Corpul C, etajul I.) administrat de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea (CFNO) în prezența membrilor CFNO, vineri 03 februarie 2023, la ora 18:00, la care fiecare iubitor de fotografie este invitat să participe. Evenimentul va fi transmis online de pe platforma facebook al Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation  Publicul prezent fizic cât și pe platforma online va fi salutat de către curatorul expoziției, artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA și CFNO.  Momentele muzicale ale vernisajului vor fi susținute de către reprezentantul Grupului ”Duo Sole Fide” artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta piesele:  ”Vocalise, op.34,nr.14 de S. Rachmaninov (1873-1943)”, ”Prelude” de Fr.Chopin, ”Ave Maria” de Soós Andor și ”Canzone” de Ewerton Santos Silva. Toate exponatele vor putea fi vizionate și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA. Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator în Galeria ”Ștefan Vilidár István” până la data de 16 februarie 2023, zilnic între orele 08:00 - 20:00.