Expoziția absolvenților cursului online de tehnică și artă fotografică ale elevilor de la

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea

În data de 20 martie 2022a început cursul online de tehnică și artă fotografică organizată cu sprijinul Summit Agro România, în condiții de gratuitate pentru elevii  Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea susținut de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP lectorul cursului. Orele s-au ținut în zilele de sâmbătă între orele 10\.00 - 12:30. În cadrul cursului organizat în parteneriat cu Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea (CNEG) au fost predate informații legate de istoria fotografiei, despre aparatele de fotografiat analog, digital și accesoriile acestora, respectiv despre telefoane inteligente. După însușirea noțiunilor legate de elemente ale fotocompoziției și despre genurile artei fotografice cursanții s-au deplasat individual pentru a realiza imaginile pentru expoziția de examen. Împreună cu cursanți a fost luată decizia de a realiza imagini realizate în natură, subiecte legate de frumusețiile naturii și ocrotirii acestuia. În continuare cursului au fost predate teme legate de procesul negativ și pozitiv, alb-negru și color, precum și despre diapozitive color: diason, diaporamă și digiporamă.  Mai multe ore ale cursului au fost consacrate pentru analizarea și prelucrarea imaginilor realizate cu ocazia deplasărilor de creație. În cadrul expoziției de examen alcătuită din 50 de fotografii alb-negru și color vor fi expuse fotografiile de examen realizate de cursanții: Armand Mihaiu Georgescu,  Maria Alexia Martoș,  Pelle Cedrin Crăciun,  Armand Mihaiu Georgescu,  Bianca-Adelina Grava, Patrick – Florin Roșu,  Cristina Popa (invitată) Andrei Matei Ștribu și  Patrick Andrei Vâsca. Vernisajul expoziției organizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi (APTOR) și înmânarea festivă a Certificatelor de absolvire va avea loc într-un cadru festiv la Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea - România din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale  Oradea (Corpul C, etajul I.) administrat de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea (CFNO), sâmbătă 17 septembrie 2022, la ora 11:00. La evenimentul transmis online și pe platforma facebook al Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation  vor fi prezenți pe lângă membrii familiei absolvenților  și directoarea  Colegiului, doamna profesor Anca Mile, precum profesoarele Dana Pușcașiu (coordonatorul cursului), respectiv Daniela Iederan. O invitată specială al evenimentului este doamna Dr. ing. Patricia Maria Știrbu președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria și Republica Moldova. Publicul prezent fizic cât și pe platforma online va fi salutat de către curatorul expoziției artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, care va înmâna Certificatele de absolvire a cursului. Toate exponatele se pot admira pe site-ul AIEFA https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/12/  și se vor putea viziona și pe ecanele mijloacelor moderne de transport din municipul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL Bihor. Noua expoziție ale absolvenților va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 septembrie 2022, zilnic între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit.